Tietoa EYOF

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit on Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. 20.-25.3.2022 kisattavien Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa: pojat pelaavat joulukuussa 2021, ja tytöt maalikuussa 2022. Mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa.

Järjestyksessään 15. EYOF-talvikisoihin voivat osallistua lajista riippuen vuosina 2003-2006 syntyneet urheilijat. Euroopan maista 47 on vahvistanut osallistumisensa, ja kisoihin odotetaan yhteensä noin 2000 joukkueenjäsentä.

EYOF on ainoa merkittävä multisport-tapahtuma, joka on luotu suoraan Euroopan parhaille nuorille urheilijoille. Vuoden 2001 menestyksekkäiden Euroopan Nuorten Olympiapäivien jälkeen Vuokatti saa jälleen mahdollisuuden järjestää EYOF 2022 tapahtuman.

Järjestämme tulevan tapahtuman Euroopan Olympiakomiteoiden visiolla ”nuoret ovat tulevaisuus”. Suurin syy tapahtuman hakemiseen oli saada nuoret mukaan urheilutapahtumiin ja että he löytäisivät oman urheilukipinänsä suuren urheilutapahtuman ja sen yhteisöllisyyden kautta. Rakentamalla tapahtuma yhdessä nuorten kanssa, on paras tapa saada uusia nuoria vapaaehtoisia, jotka koulutetaan urheilijoiden ja tapahtumien järjestäjien tulevaisuutta varten.

Euroopan nuorten olympiapäivät

Vuokatissa vuonna 2001 järjestetyt Euroopan Nuorten Olympiapäivät olivat pitkään Kainuun alueen merkittävin urheilutapahtuma. Vielä nytkin, 20 vuoden jälkeen, onnistunut tapahtuma muistetaan erityisen lämpimästi. Vaikka Kainuussa on järjestetty lukuisia suuria urheilutapahtumia, kuten vuoden 2013 Suunnistuksen MM-kisat, vuoden 2001 EYOD -tapahtuma on edelleen inspiraation lähde monille vapaaehtoisille. Useiden suurien urheilutapahtumien myötä eri organisaatioiden tapahtumaosaaminen on lisääntynyt huomattavasti.

EYOF kisojen lyhyt historia

Euroopan nuorten olympiafestivaali (EYOF) on johtava multisport urheilutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Sekä kesä- että talviolympiafestivaalit järjestetään kahden vuoden välein parittomina vuosina.

– EYOF tukee liikuntaa ja urheilua ja innostaa nuoria ottamaan liikunnan osaksi elämä
– Olympia-aatteiden noudattaminen edistää ystävyyden, reilun pelin ja suvaitsevaisuuden henkeä
– Tapahtuma mahdollistaa nuorten 50 Euroopan maasta tapaamisen ja sitä kautta helpottaa Euroopan yhdentymistä.
– EYOF on mahtava tilaisuus sadoille vapaaehtoisille kartuttaa suurtapahtuman järjestelykokemuksia, kehittää heidän taitojaan ja tavata ihmisiä muista Euroopan maista

Lisätietoa täältä.

The EYOF is a perfect occasion to teach young athletes from all over Europe about the importance of ideals such as fair competition, respect, tolerance and friendship.

– Jean-Michel Saive

Euroopan Olympiakomitea

EOC on kansainvälinen valtiosta riippumaton voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on levittää olympialaisuuden perusperiaatteita Euroopan tasolla.

Lisätietoa täältä.